Se face în Dobricel!
Io am facut-o în alta parte si n-am avut la îndemână chiar tot ce trebuia.
Să ieu nişte bucaţăle de carne de porc şî cârnaţ de casă (reţăta din batrâni cere musai ca aiestea să şie din ălea afumace un ptic, prajâte şî pusă-n unsore; eu n-am avut amu da-mi era aşă de dor că am pus din coperativă);
Se pune oala de coleşă pa sobă şî cân şerbe să pune farina de malai tătă odată (asta dacă aveţ farină de casă facută în moară de apă cu ptiatră din Ciceu; de nu aveţi puneţ ca şî mine de aia din coperativă, în ploaie…) şî dupa şe mai şerbe un ptic o crepaţ în patru cu suşitoriu.
Între timp puneţ pesce jiumările de carne un pumn bun de brânză aspră de oaie, cu cât mai iuce cu atâta mai bine
Cân s-o înroşât un ptic brînza să mai pune nişce poprică
c
9 noiembrie 2010 la 5:20 pm |
vai ce bine arata… pofta cred c-ati avut cind facurati minunea asta.
27 noiembrie 2010 la 10:31 am |
Mie-mi spui?…
21 decembrie 2010 la 12:05 am |
……….Strabunicul meu din partea tatalui facea pietre de moara la Ciceu-Corabia. De la tata stiu ca lucra foarte mult pe cate una.. Apoi mergeau mai multi cu carele din sat pana departe, chiar in Ungaria, sa le vanda. Banii facuti astfel le ajungeau destul de mult.
14 decembrie 2011 la 12:09 am |
Bravo pentru postare::jandra se face ca la Tarlisua cu colesa (nu cu mamaliga) ca doar din zona suntem. De sub Tibles unde se mai manaca si lapte acru de oi cu colesa,facut toamna mai tarziu cand is oile in bocei.Latele acru de oi se poate pastra si peste iarna in barbanta. Mi-e tare dor de el.
25 ianuarie 2012 la 8:15 pm |
Multumim frumos , de mult cautam reteta, bunicul meu era din Sieu Magherus si ne-a gatit toata copilaria aceasta mancare delicioasa.O credeam demult uitata.
30 ianuarie 2012 la 7:00 pm |
Jandra este o mancare sanatoasa fara EEEE…….uri, gustoasa, satioasa, rapid de facut si la sfarsitul serviri ei dregete si cu lapte acru de oi………..sa va fie de bine
11 aprilie 2012 la 9:00 pm |
numai matusa mea Marea a lui Condrate o stia face…degeaba incerca mama sa o faca, nu-i iesea ca la Dobricel…poate imi va reusi mie in cele din urma…multu
11 aprilie 2012 la 10:10 pm |
ceva, pe-aproape, tot o iesi!…
30 martie 2013 la 7:59 pm |
Multumesc pentru reteta, e foarte buna, bunicii mei sunt din Dobricel( dea lui domnutu), cand mergeam la ei mereu imi facea bunica jandra. Acum o sa o incerc eu, sa vad daca o sa imi iasa
13 august 2013 la 10:16 pm |
ma bucu ca ai postat reteta de jandra, intradevar erau mancarurile copilariei noastre si din pacate prin partile pe unde ne-a dus soarta nu se face…ramane doar noi s ducem mai departe traditiile, danut…ma bucur ca desi ai plecat de copil din dobricel nu ai uitat de unde esti…nici eu nu o sa uit niciodta satul meu iubit..iar jandra si patura cu branza au fost micul dejun in casa lui fatu.in toti anii copilariei mele(pe vremea aceea nu prea o mancam ca preferam sa mai dorm 5 minute, pentru ca urma o zi grea de munca, dar acum imi e asa dor de jandra….